Fil’m Hafızası Sunar: Queer Shorts hosted by Gürcan Keltek

Queer Shorts ülkemizin tanınan kısa film ve klip yönetmenlerinden Gürcan Keltek’in sunumuyla 26 Ekim Cumartesi akşamı yine Ortaköy’ün renkli ve enerjik mekanı Bloom’da. Yurtiçi ve yurtdışında birçok uluslarararası film festivalinden prestijli ödüller kazanmış olan seçkideki lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel (LGBT) temalı filmler yalnızca sizin için Tematik Gece’de.

Queer Shorts etkinliğinde Gürcan Keltek’le ve diğer sinefillerle tanışma ve sohbet etme imkanı bulacaksınız. Sürprizler ve eğlenceli oyunlarla zenginleşecek olan etkinliğin sonunda müthiş bir parti ile dansa doyacaksınız.

queer shorts tematik gece

Mekan sponsorluğunu beyaz zambak ödüllü Bloom’un ve medya sponsorluğunu da seçkin bir marka olan Beyogluin’in üstlendiği etkinliğe dünyanın önde gelen özel medya eğitim kurumlarından SAE Enstitüsü proje desteği sağlıyor.

Bir Fil’m Hafızası organizasyonu olan Queer Shorts hosted by Gürcan Keltek biletlerini 9 Ekim itibariyle Biletix web sitesinden, satış noktalarından ve etkinlik akşamı Bloom’un girişinden temin edebilirsiniz. Bu özel etkinlik için biletler sınırlı sayıdadır.

bloom fil'm@9

Bilet Fiyatları
Biletix: 29,5 TL
Kapıda: 34,5 TL
Biletix hizmet bedeli ve kredi kartı komisyonu dahildir.

KISA FİLM SEÇKİSİ

Atomes (2012)

Arnaud Dufeys / Belçika / 18’

Otuzlu yaşlarındaki lise öğretmeni Hugo’nun provakatif öğrencisi Jules ile yaşadığı yakınlaşma her ikisi için de zorlu bir sürecin başlangıcı olur. Hem duygusal hem de fiziksel olarak birbirinin etkisinden çıkamayan çift için ne uzak durmak ne de bir arada olmak bir çözüm değildir.

atomes

dik (2011)

Christopher Stollery / Avustralya / 9’

Andrew bir okuldan eve elinde çizdiği bir resimle döner. Baba resimde yazılanlardan hoşlanmaz. Gece uyumadan önce masumane bir şekilde karı – koca arasında başlayan sohbet birbirlerinin geçmişini deşifre eden, ilişkilerini yeniden gözden geçirten eğlenceli bir maceraya dönüşür.

dik

Tsuyako (2011)

Mitsuyo Miyazaki / Japonya / 23’

II. Dünya Savaşı’nın sonrasında bir anneyle kızı, görev, aile, aşk ve özgürlük arasında karar vermek zorundadır. Yoshie, Tsuyako’yu ziyarete geldiğinde kıza ailesinin nasıl kötü davrandığını görür ve duygularını hep bastıran genç âşığından kendisiyle birlikte kaçmasını, hep birlikte hayalini kurdukları hayatı yaşamalarını ister.

tsuyako

Hala (2013)

Veysel Akşahin / Türkiye / 20’

Bir köyde doğup büyüyen ‘İhsan Hala’, eşcinsel kimliğiyle köy halkı tarafından kabul görmüş ve çoğunun ailesinden biri hâline gelmiştir. Veysel Akşahin’in çarpıcı belgeseli İhsan’ın dünyasına, yaşadığı ama belli etmediği sıkıntılarına ve oldukça geniş ailesiyle sürdürdüğü yaşamına ışık tutmakta.

hala

Prora (2012)

Stephane Riethauser /Almanya / 23’

Nazi Almanya’sında 1939 senesinde Rügen’de inşa edilen turistik bir tesis olan Prora, artık bir harabedir. Issız, yıkık ve labirent koridorlarıyla bir gizem kaynağıdır. Jan ve Matthieu bir gün Prora’yı ziyaret etmek ister. Fakat tesisin terk edilmiş koridorlarında gezerken içlerinde bastırdıkları hisleri de keşfederler.

prora

Coffee & Pie (2011)

Douglas Horn /ABD / 15’

June, October ve Billy-Jean yolları bir kafede kesişen, anti-romantik bir öykünün üç kahramanıdır. Aşkın imkansızlığını anlamlandırmaya çabalayan çiftimizin imdadına sürpriz bir rehber yetişir. Birçok festivalden ödülle dönen film, lezbiyen bir çift üzerinden insan ilişkilerine ışık tutuyor.

coffee & pie

http://www.filmhafizasi.com/

Yorum bırakın